Kawa naturalna Jest 42 produktów.

na stronę
Pokazuje 37 - 42 z 42 elementów
  • Kawa uprawiana bardzo wysoko 1800-2000 m.n.p.m Oku to rejon najbardziej zaawansowanych upraw, nadal jednak uprawa ma charakter naturalny, bez środków chemicznych. Zbierane są wyłącznie dojrzałe grona, dwukrotnie sortowane po oczyszczeniu. Ziarna wielkości B. Obrabiana metodą natural-mechaniczną. Kawa jaśniej wypalana, lekko kwaskowa, smak świeżych...

    10,00 zł
  • Kawa ta jest łagodna, słodkawa, delikatny ziemisty posmak. Kompletny profil smakowy oraz aromat z delikatnymi nutami kakao. Podobnie jak większość kaw z Archipelagu Malajskiego, kawa w Timorze Wschodnim uprawiana jest przez drobnych farmerów bez użycia środków chemicznych. Są certyfikowane jako kawy organiczne, przetwarzane w dość nowoczesnych przetwórniach.

    9,00 zł
  • Wyśmienita kawa zawierająca wyłącznie ziarna burbon, nie są ładne ale mają głęboki smak...Napar charakteryzuje się bogatym aromatem delikatnym lekko słodkawym smakiem z nutką palonego cukru, cynamonu i tropikalnych owoców.

    10,00 zł
  • Znakomita kawa, posiada szczególnie wyrazisty, pełny i łagodny smak oraz mocny zapach. Zbliżona w smaku do Kenii AA lecz z mniejszą ilością kwaskowatości.

    10,00 zł
  • Smak karmelowy nuta orzecha, Jest przetwarzana metodą mokrą, podobnie jak kawy z sąsiedniej Jawy, Timoru Wschodniego i Papui-Nowej Gwinei. W profilu smakowym, tak jak w innych kawach z Indonezji można wyczuć ziemisty posmak, ale tylko w tle. Kawy te są z reguły słodkie i delikatne, o raczej ciężkim ciele. 

    11,00 zł
  • Kawa arabika z Indonezji uprawiana na wulkanicznej glebie wyspy Java. Wyjątkowe bogactwo smaku i aromatu zapewnia 36 - godzinna fermentacja i suszenie, które trwa nawet 9 dni. Szczególnie ciekawy jest posmak suszonej śliwki połączony z delikatną kwaskowatością.

    11,00 zł
Pokazuje 37 - 42 z 42 elementów
Designed by New Media Design