
Zambia AA Kawa arabika

Uganda Mount Elgon Kawa arabika

Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Etiopia Mocca Mocha Kawa naturalna. Pochodzi z regionu Mocha ojczyzny kawy arabika. Słowa kawa wywodzi się z etiopskiej prowincji Kaffa, gdzie nadal uprawia się ziarna wysokiej jakości kawy specialty arabika. Nazwa „mokka” pochodzi od portu Mokka w Jemenie, skąd kiedyś wysyłano kawę w różne zakątki świata.
Mocca ma harmonijny i zrównoważony smak z wyczuwalną nutą gorzkiej czekolady i akcentami winnymi i kwiatowymi. Kawa Etiopia jest mocno aromatyczna i ciemnej wypalana przez co pozbawiona jest kwasowości.
Etiopia Mocca ma idealne warunki do wzrostu, uprawiana na plantacjach ekologicznych i certyfikowanych. Body kawy Etiopia Mocca jest pełne, jest to kawa idealnie nadająca się do parzenia w tygielku. Jeśli chcecie uzyskać idealne espresso mocne z gęstą cremą kawa z Etiopii to również dobry wybór.
Kawa Ethiopia Mocca / Mocha z naszego sklepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości i jakości ziaren kawy arabiki.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1700 - 2200 m.n.p.m
Moc - mocna
Kwasowość - niska
Kraj/region - Etiopia / Heirloom
Profil palenia - ciemny
Obróbka ziarna - na mokro
Polecany sposób parzenia - ekspres ciśnieniowy i przelewowy, kawiarka, chemex
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Specialty Coffee są to najlepsze gatunkowo kawy.
Proszę Zaloguj się najpierw.
Zarejestruj sięUtwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.
Zarejestruj się