
Ziarnista 100 % Robusta - kawa świeżo palona.
Kawa robusta India Cherry AA to kawa uprawiana na południu Indii. Ziarna kawy robusta India Cherry AA po starannym zebraniu i wyselekcjonowaniu, poddawane są obróbce metodą suchą daje to najwyższej jakości: ziarna pełne, duże, o regularnym kształcie. Najwyższej klasy ziarna AA robusty dają gwarancję jakości i dużo większą zawartości kofeiny 185 mg na filiżankę kawy, dwa razy tyle co ilość kofeiny w arabice.
Ziarno Robusty jest bardziej okrągłe, natomiast ziarno arabiki jest zdecydowanie bardziej podłużne.
India są jednym z głównych eksporterów kawy robusta na świecie.
Naszym zdaniem najlepsza ze wszystkich ziaren robusty.
Jeśli chcesz energetycznego espresso bez kwasowości i goryczki z ciekawym dla kaw z Indii ziemistym posmakiem to ta kawa jest dla Ciebie.
Kawa India Robusta Cherry AA jest świetna do mieszanek.
Kawa robusta z naszego sklepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 600 - 1000 m.n.p.m.
Moc - mocna, zawartość kofeiny wysoka
Kwasość - niska
Kraj pochodzenia/ region - Indie
Profil palenia - średni
Obróbka ziarnia - na sucho
Polecany sposób parzenia - tygielek, chemex, kawiarka, ekspres przelewowy, tradycyjne parzenie
100 % ROBUSTA SPECIALITY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.