
Uganda Mount Elgon Kawa arabika

Zambia Peaberry Kawa arabika

Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Zambia AA to jedna z najlepszych kaw afrykańskich, charakteryzująca się dużym ziarnem. Kawa Zambia AA jest uprawiana na żyznych glebach wulkanicznych na dużych wysokościach w bliskiej odległości od równika. Kawa Zambia ma ciężkie i pełne body doskonale zbilansowane. Kawa zbliżona w smaku do arabiki Kenia AA i Zimbabwe AA.
Ziarna bardzo równomierne i duże od klasy AA do AAA - czyli najwyższa jakość ziarna. Smak wyczuwalne nuty karmelu, czekolady i cytrusów. Aromat bogaty i owocowy z umiarkowaną kwasowością. Kawa arabika idealna do parzenia w kawiarce i w ekspresach.
Kawa Zambia AA z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1200 - 1400 m.n.p.m
Moc - mocna
Kwasowość - średnia
Kraj / region - Zambia / północ kraju
Profil palenia - ciemny
Obróbka ziarna - na mokro
Polecany sposób parzenia - ekspres ciśnieniowy i przelewowy, chemex
Specialty Coffee są to najlepsze gatunkowo kawy.
Proszę Zaloguj się najpierw.
Zarejestruj sięUtwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.
Zarejestruj się