
Zambia AA Kawa arabika

Uganda Mount Elgon Kawa arabika

Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Rwanda Washed to wyśmienita arabika która rośnie na bardzo górzystym terenie na żyznych glebach pochodzenia wulkanicznego. Kawa Rwanda uprawiana i zbierana jest ręcznie ze względu na trudne ukształtowanie terenu. Rwanda bourbon rośnie na dużych wysokościach jest poddawana obróbce mytej.
W kawie Rwanda dominują nuty ciemnego kakao i lekka limonkowa kwaskowość. Smak kawy arabika jest wyrazisty a napar bardzo mocny. Kawa dobra do parzenia w tygielku. Rwanda Bourbon AA Washed to limitowana edycja kawy trudno dostępnej w Polsce. Aromat owoców cytrusowych, cynamonu, orzechów, czekolady - w posmaku nuty karmelu.
Kawa Rwanda bourbon z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1600 - 1800 m.n.p.m
Moc - mocna
Kwasowość - niska
Kraj pochodzenia/ region - Rwanda odmiana Bourbon
Profil palenia - średni
Obróbka ziarna - półmyta
Polecany sposób parzenia - tygielek, ekspres cisnieniowyi przelewowy, kawiarka.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Specialty Coffee są to najlepsze gatunkowo kawy.
Proszę Zaloguj się najpierw.
Zarejestruj sięUtwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.
Zarejestruj się