
Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
India Monsooned Malabar AA / Monsoon Kawa naturalna. Kawa arabika India Monsoon Malabar AA to prawdziwa uczta dla kawoszy Smak i aromat India Malabar zawdzięcza glebie i klimatowi, a przede wszystkim procesowi, któremu jest poddawana po zbiorach. Monsunowy system obróbki kawy India Monoon Malabar AA polega na ułożeniu zielonych ziaren po zbiorach na betonowych podłogach w dobrze wentylowanych magazynach i wystawieniu ich na działanie wilgotnych monsunowych, wiatrów wiejących na zachodnim wybrzeżu Indii. Taki proces dla kawy India Malabar powoduje specyficzny smak kawy tzw. ziemisty i lekko wilgotny poprzez proces monsunowania. Zielone ziarna kawy India Monsoon Malabar są większe, lżejsze i mają zabarwienie brązowo - żółte. Proces obróbki arabiki India trwa około 12 do 16 tygodni.
Kawa India Monsoon Malabar to prawdziwa rozkosz dla kawoszy, kawa arabika pozbawiona kwasowości i goryczki z nutami ziół, słodkimi i orzechowymi.
Kawy specialty z Indii są piątym, co do wielkości producentem kawy arabika i robusta .
Kawa India Malabar z naszego sklepu z kawą i herbatą, to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren kawy.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1100 - 1300 m.n.p.m.
Moc - niska
Kwasowość - brak
Kraj / Region - Indie / Karnataka
Profil palenia - średni
Obróbka ziarna - natural
Polecany sposób parzenia - Tygielek, kawiarka, ekspres ciśnieniowy, chemex
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem