
Meksyk Maragogype Kawa arabika

Nowa Gwinea Peaberry Kawa arabika

Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Gwatemala El Jaguar uprawiana jest na wulkanicznych glebach na wysokości ok 1600 m.n.p.m. Rośnie w klimacie tropikalnym dość wilgotnym w cieniu drzew i lian. Jest uważana za jedną z najlepszych kaw premium w Gwatemali.Kawa Gwatemala SHB El Jaguar obróbka metodą na mokro. Jagody kawy usuwane są, a następnie aż 36 godzin ponownie w wodzie fermentują.
Czas trwania i przebieg fermentacji wpływają na smak kawy. Po obróbce kawa suszona jest na słońcu w suszarniach. SBH w nazwie tej kawy oznacza najtwardsze ziarno i najwyższą jakość.
Posiada nuty owocowe. Charakteryzuje się intensywnym aromatem i smakiem.
Kawa Gwatemala SHB EI Jaguar z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Idealna do parzenia w ekspresie, kawiarce i do metod alternatywnych.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - powyżej 1600 m.n.p.m.
Moc - średnia
Kwasowość - znikoma
kraj / region - Gwatemala / Rainforest Coban
profil palenia - średni
obróbka ziarna - na mokro
polecany sposób parzenia - ekspres ciśnieniowy, kawiarka, french press, tradycyjne
Specialty Coffee są to najlepsze gatunkowo kawy.
Proszę Zaloguj się najpierw.
Zarejestruj sięUtwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.
Zarejestruj się