Herbaty Czarne Czyste

Filtruj według
9,50 zł
Duże mięsiste tipsy po zaparzeniu przybierają gigantyczne rozmiary. Mocny głęboki kolor naparu, pełna swoistego aromatu specyficznego dla tego gatunku, charakter i smak czynią ją herbatą z wyższej półki. 
7,90 zł
Doskonałej jakości herbata czarna o dużych, ciemno-brązowych liściach. Charakteryzuje się unikalnym dymnym aromatem i naparem w brązowym kolorze ze świetlistą, złotą poświatą. 
18,00 zł
Long Zhu AAA - chińska herbata zbierana ręcznie zwinięta w małe kulki, które mocno się rozwijają. Napar z tej herbaty jest uznawany przez specjalistów za prawdziwy specjał. Wzbogacony jest charakterystycznym mlecznym...

Czarna herbata otrzymywana jest w wyniku czterech procesów - więdnięcia, skręcania, fermentacji i suszenia.
Legenda głosi, iż czarna herbata powstała przypadkowo, w wyniku zmoknięcia (powodującego fermentację) ładunku zielonej herbaty, przewożonej kliprem do Anglii.
Czarną herbatę zwyczajowo dzieli się na następujące kategorie:

  • Pekoe,
  • Orange Pekoe,
  • Flowery Orange Pekoe

- różne rodzaje małych liści z górnej części krzewu; według miłośników herbaty to one umożliwiają zaparzenie najlepszego napoju.

Broken Pekoe, Broken Orange Pekoe – jak wyżej; liście mechanicznie łamane podczas produkcji.

Souchong – duże liście herbaciane, zbierane z reguły z dolnej części krzewu.

Pył herbaciany – najgorszy rodzaj „surowca”. Używany do produkcji herbaty ekspresowej.

Dowiedz się więcejShow less

Menu

Dla klienta

Utwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.

Zarejestruj się