Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Kolumbia Mischung to naturalna kawa bezkofeiny, której smak pozostaje bez zmian. Pijesz kawę bezkofeiny i czujesz smak prawdziwej kawy to dzięki metodzie w jakiej pozyskiwana ta kawa tzw. metoda siedmiu wód. Zielone ziarna arabiki są ciemniejsze ale olejki i aromaty pozostają niezmienione.
Kawa Kolumbia jest delikatna w smaku, z niską zawartością goryczki oraz kwasowości. Posiada nuty orzecha. Kawa ciemniej prażona.
Kawa Kolumbia Mischung Bezkofeiny z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka :
Wysokość upraw - 1400 - 1800 m. n.p.m.
Moc - niska
Kwasowość - niska
Kraj/ region - Kolumbia/ Supremo
Profil palenia - ciemny
Obróbka ziarna - myta, na mokro
Polecany sposób parzenia - eksrpes cisnieniowy i przelewowy, kawiarka, french press, tradycyjne parzenie.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Kawa Kolumbia naturalnie pozbawiona kofeiny poprzez wypłukiwanie wodą tzw. metoda siedmiu wód.