Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Arabika Kolumbia Excelso Medelin pochodzi z północnej Kolumbii na wysokości 1600 m.n.p.m. z regionu Medelin. Kolumbia jest drugim co do wielkości producentem kawy arabika. Kawa Kolumbia jest to kawa poddawana obróbce mytej, ziarno excelso to rodzaj klasyfikacji kawy jest mniejsze i bardziej twarde niż Supremo. Excelso ma równe ziarno i jest to jedna z najlepszych kaw kolumbijskich.
Kolumbia Excelso charakteryzuje się smakiem gorzkiego kakao, lekką kwasowością tropikalnych cytrusów, orzechową nutą. Body pełne.
Idealna do alternatywnych metod parzenia, tygielka, french press.
Kawa Kolumbia Excelso Medelin z naszego sklepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - powyżej 1500 m. n.p.m.
Moc - średnia
Kwasowość - średnia
Kraj / region - Kolumbia / Antioquia Medellin
Profil palenia - średni
Obróbka ziarna - na mokro odmiana bourbon
Polecany sposób parzenia - kawiarka, tygielek, alternatywne sposoby parzenia.