
Zambia AA Kawa arabika

Uganda Mount Elgon Kawa arabika

Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Tanzania Ara AA Kilimanjaro rośnie na zboczach wulkanu Kilimanjaro na glebach wulkanicznych idealnych do uprawy kawy. Kawowce mają idealne warunki do wzrostu położone są na terenie parku narodowego Kilimanjaro co ogranicza wpływ człowieka na uprawy Kawy Tanzania. Tanzania ARA AA pochodzi ze spółdzielni rolników Kilimanjaro - najstarszej spółdzielni rolniczej Afryki.
Spółdzielnie, zrzeszają drobnych rodników, których gospodarstwa mają powierzchnię mniejszą niż 1 hektar. Charakteryzuje się lżejszą konsystencją i kwasowością niż kawy z Kenii. Wyjątkowo delikatne body i wyśmienity balans daje czysty smak kawy. . Dominujące nuty smakowe to owoce, czekolada, wanilia. Ziarna są pozyskiwane metodą na mokro-moczone i poddawane naturalnej fermentacji, następnie przez 10 dni suszone na pełnym słońcu.
Kawa Tanzania Ara AA Kilimanjaro z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wyskość upraw - 1500-1700 m.n.p.m
Moc - mocna
Kwasowość - niska
Kraj/region - Tanzania / Kilimandżaro
Profil palenia - ciemny
Obróbka ziarna - na mokro
Polecany sposób parzenia - kawiarka, ekspres ciśnieniowy, driper, chemex, kawiarka
Specialty Coffee są to najlepsze gatunkowo kawy.
Proszę Zaloguj się najpierw.
Zarejestruj sięUtwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.
Zarejestruj się