Kawa Santos to najpopularniejsza kawa brazylijska. Suszona jest na powietrzu gdy ziarna są jeszcze w owocu. Jest delikatna w smaku lekko słodkawa z wyczuwalną nutą kwasowości. Nuty czekolady i...
Jedna z najlepszych kaw na świecie o wyrazistym smaku. Ma znakomity aromat i owocowe akcenty smakowe, bardzo mocno pobudzająca i orzeźwiająca. Uprawiana na wysokości 1500-2100 m.n.p.m....
KAWA EKOLOGICZNA Numer 1 w testach porównawczych. Nie rośnie na plantacjach a więc brak nawozów a smak tak jak w dawnych czasach. Specyficzny, bogaty smak z akcentami winnymi i owocowymi....
Idealna do parzenia po turecku. Kawy indyjskie nie mają w sobie kwaskowości i nie muszą być mocno prażone żeby ta kwaskowość znikła a więc zostaje pełen aromat do wykorzystania w naszej filiżance....
Łagodna i bardzo dobrze zbalansowana kawa, 100% Arabika . Skrót SHG oznacza Strictly High Grown ( wyłącznie wysoko rosnące ) i określa kawy z plantacji położonych od 1500 do 2000 m n.p.m....
Znakomita kawa, posiada szczególnie wyrazisty naturalny pełny i łagodny smak i zapach. Kawa zbliżona w smaku do arabiki Kenia AA i Zimbabwe AA. Ziarna bardzo równomierne i duże od klasy AA do AAA...
Mocna i dojrzała, łagodnie kwaskowa z nieznacznym akcentem orzechowym, bardzo wysokiej jakości. Uprawiana na dużej wysokości. Dobra do espresso i parzenia po turecku.
Mieszanka 3 arabik z Ameryki, Afryki, Azji z domieszką 25% indyjskiej robusty. Smak intensywny z lekką kwasowatoscią, nuta owocowa, posmak orzechowy. Większa zawartość kofeiny.
Kawa arabica Burundi Washed AA to zaskakująca eksplozja owocowych smaków. Wrażenie dopełnia niezwykła łagodność i jedyny w swoim rodzaju aromat. jest jedną z najlepszych kaw...
Smak pełny delikatny a przy tym doskonale zrównoważony ze zdecydowanie mniejszy kwasowością niż kawy kenijskie. Dominujące nuty smakowe to owoce czekolada wanilia. Wysokość upraw 1500-1700 m.n.p.m...
Mieszanka kaw arabik z domieszką 10 % indyjskiej robusty. Smak łagodny, bez goryczki i kwasowatości. Większa zawartość kofeiny. Idealna do tygielka i ekspresu.
Najlepszy rodzaj ziarna robusty na świecie. Duże ziarno i bardzo regularne. Mocna podwójna zawartość kofeiny w porównaniu do arabik. Charakteryzuje się mocnym naparem z nutą kwasowości i lekką...