
Guatemala Finca Medina Honey Kawa arabika

Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Gwatemala Santa Rosa to jedna z lepszych kaw arabik specialty. Ziarno odmiany bourbon z regionu Santa Rosa.
Jedna z najlepszych kaw z Gwatemali bardzo aromatyczna bez kwasowości i goryczki. Aromat słodkiej śliwki orzecha włoskiego i kakao. Wyczuwalne nuty czekolady Rośnie na glebach wulkanicznych, przez co ma idealne warunki do wzrostu. Dodatkowo położenie na 1600 m n.p.m, wpływa na wolniejszą wegetacje i rozwój wiśni kawowca w temperaturach 15° - 25° C. Wolniejszy rozwój przekłada się na budowanie gęstości (twardości ziarna) oraz głębokiego różnorodnego aromatu. Dobra słodka kawa. Gwatemala jest idealna do parzeniach w ekspresach ale również tradycyjnie.
Kawa Gwatemala Santa Rosa z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - powyżej 1600 m.n.p.m.
Moc - średnia
Kwasowość - znikoma
kraj / region - Gwatemala / Santa Rosa
profil palenia - średni
obróbka ziarna - na mokro
polecany sposób parzenia - ekspres ciśnieniowy, kawiarka, french press, tradycyjne
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Specialty Coffee są to najlepsze gatunkowo kawy.
Proszę Zaloguj się najpierw.
Zarejestruj sięUtwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.
Zarejestruj się