• Etiopia Kokola
Etiopia Kokola

Etiopia Kokola

15,00 zł

Kawa uprawiana na plantacjach należących do Kata Maduga Union. Z reguły są to małe, rodzinne plantacje.Wzrasta w temperaturze 12-24 stopni. Przy rocznej sumie opadów pomiędzy: 1600 -2000 mm.

WYSOKOŚĆ UPRAW - 1600 - 2000 M.N.P.M.
MOC - MOCNA
KWASOWOŚĆ - NISKA
KRAJ / REGION - ETIOPIA / AGARO
PROFIL PALENIA - CIEMNY
OBRÓBKA ZIARNA - NA MOKRO
POLECANY SPOSÓB PARZENIA - EKSPRES CIŚNIENIOWY, KAWIARKA, TYGIELEK, EKSPRES PRZELEWOWY

Waga

Rodzaj

Ilość

Niska kwasowość, posmak owocowy, głęboki szlachetny smak.

Idealna do tygielka i ekspresów przelewowych. Rzadko spotykana i jedna z najlepszych kaw afrykańskich.

Darmowa dostawa

DARMOWA DOSTAWA OD 150 PLN