Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Peru Santa Cruz Bio Honey Kawa naturalna. Micro lot, najwyższa jakość procesów produkcji i upraw gwarancją doskonałej jakości. Kawa Peru Santa Cruz jest zbierana ręcznie. Na jej smak ma wpływ obróbka Honey tzw. miodowa. Po usunięciu wierzchniej warstwy owocu, ziarna częściowo pokryte miąższem poddaje się suszeniu na słońcu. W trakcie tego procesu znajdują się one na tzw. łóżkach afrykańskich i są regularnie, starannie obracane. Suszenie kończy się, gdy ziarna osiągną wilgotność około 11-12%. Efektem obróbki „honey” jest pełna słodyczy i owocowych niuansów peruwiańska kawa. Mała kwasowość smak gorzkiej czekolady z orzechami z nutą jagodową, średnio intensywna. Idealna do parzenia w ekspresie i po turecku.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1550 - 1750 m.n.p.m.
Moc - średnia
Kwasowość - niska
Kraj / Region - Peru / Santa Cruz
Profil palenia - średni
Obróbka ziarna - Honey, naturalna
Polecany sposób parzenia - Chemex, Driper, kawiarka, tygielek