Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Papua Nowa Gwinea Mawari to kawa uprawiana ekologicznie i zbierana wyłącznie ręcznie. Uprawiana jest na małych plantacjach. Kawa Nowa Gwinea to odmiana biologiczna typu Jamajka Blue Mountain. Kawa rośnie na dużych wysokościach.
Kawa PAPUA Nowa Gwinea Mawari jest delikatną w smaku kawą o zrównoważonych właściwościach. Wyczuwalne są nuty karmelu i melona, smak owocowo-winna słodycz. Kawa PAPUA Nowa Gwinea Mawari to idealna kompozycja dla wszystkich miłośników kaw o niskim stopniu kwasowości. Body umiarkowane. Idealna do alternatywnych metod parzenia ora do przelewów.
Kawa Papua Nowa Gwinea Mawari z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw 1300 - 1800 m.n.p.m.
Moc - niska
Kwasowość - niska
Kraj / region - Nowa Gwinea / Mawari
Profil palenia - jasny
Obróbka ziarna - na mokro odmiana blue mountain
Polecany sposób parzenia - chemex, driper, tygielek, kawiarka
Uprawiane ziarno pochodzi z Jamajki co daje podstawę doskonałości. Na tej położonej na północ od Australii wyspie, kawę zaczęto uprawiać na małych plantacjach dopiero w połowie dwudziestego wieku. Uprawa kawy zajmują się w większości małe gospodarstwa na dużych wysokościach od 1300 do 1800 m.n.p.m. używając niemal wyłącznie nawozów organicznych. Kawę można jasno palić ze względu na mała kwaskowość a smak jest pełny. Bardzo dobra jest do parzenia po turecku. Kawa łagodna.