
Uganda Mount Elgon Kawa naturalna

Etiopia Mocca Mocha Kawa naturalna

Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kenia AB plus Ladha uprawiana jest na wysokościach powyżej 1500 metrów, ziarna kawy Kenia AB dają subtelny i mocny smak kawy. Po obróbce ziarna Kawy Kenia AB są suszone na słońcu. Ziarno Kenia AB jest mniejsze od ziarna AA Kenii Superstar.
Kawa posiadająca mocny smak z lekką kwaskowatością oraz intensywnym aromatem. Dwa razy do roku dokonuje się zbioru plonów, podczas, których zbiera się tylko najlepsze i najbardziej dojrzałe ziarna. To sprawia że plantacje są kilkakrotnie przeczesywane podczas zbioru. Ziarna jakością są zbliżone do ziaren Kolumbijskich.
Uważana jest za jedną z lepszych kaw na świecie, dużo rzadziej spotykane od pozostałych kaw kenijskich. Mniejsza kwasowość niż w Kenii AA. Kawa ta jest niezwykle orzeźwiająca – w jednej filiżance odkryjesz delikatne nuty smakowe owocowo - cytrusowe oraz przypraw.
Kawa Kenia AB plus Ladha z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALITY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1500 - 2100 M.N.P.M
Moc - średnia
Kwasowość - lekko kwaskowa
Kraj / region - Kenia / Ladha
Profil palenia - średni
Obróbka ziarna - na mokro
Polecany sposób parzenia - kawiarka, tygielek, chemex, ekspres przelewowy
100 % ARABIKA SPECIALITY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Speciality Coffee są to najlepsze gatunkowo kawy.
Proszę Zaloguj się najpierw.
Zarejestruj sięUtwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.
Zarejestruj się