Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Etiopia Sidamo pochodzi z regionu gdzie krzewy kawowca rosną w naturalnym środowisku. Uprawiana tradycyjnymi metodami i zbierana ręcznie. Kawa Etiopia poddawana jest obróbce na mokro a ziarna suszone są na słońcu. Kawa ekologiczna. Ziarna arabiki Etiopia Sidamo posiadają aromat kwiatowy i korzenny nuty kwiatowe.
W Etiopii Sidamo można wyczuć smaki czekolady gorzkiej i orzecha. Niska kwasowość i ciemniejsze prażenie sprawia, że ziarna arabiki smakują wyśmienicie, dając głęboki i mocny napar kawy.
Kawa Etiopia Sidamo z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1600 - 2000 m.n.p.m
Moc - mocna
Kwasowość - średnia
Kraj / region - Etiopia / Mamo Kacha
Profil palenia - średni
Obróbka ziarna - na mokro
Polecany sposób parzenia - ekspres ciśnieniowy , chemex, kawiarka, tygielek
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.