Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Kawa Indonezja Kalossi to rzadko spotykana kawa na naszym rynku. Indonezja arabika jest uprawiana w małych ilościach w górzystych terenach.
Kawy na Sulavesi uprawiana jest na rodzinnych plantacjach, uprawiana i zbierana w sposób tradycyjny. Kawa Indonezja uprawiana jest w regionie Toraja, który słynie z upraw najlepszych arabik.
Kawa wyrazista w smaku i gęsta, posiada bardzo specyficzny wyraźny otsrzejszy smak kaw z tego regionu.
Pełne body, smak dojrzałych jagód, czekolady, suszonych owoców i orzecha. Kawa uniwersalna do każdego rodzaju parzenia.
Kawa Indonezja Sulavesi Kalossi z naszego skepu z kawą i herbatą to gwarancja świeżości, aromatu i jakości ziaren arabika.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1400 - 1900 m.n.p.m.
Moc - mocna
Kwasowość - średnia
Kraj pochodzenia/region - Indonezja / Sulavesi
Profil palenia - średni
Obróbka ziarna - myta
Polecany sposób parzenia - tygielek, ekspres cisnieniowy i przelewowy, kawiarka
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.