Ziarnista 100 % Arabika - kawa świeżo palona.
Burundi Fully Washed AA Kawa naturalna. Zaskakująca eksplozja owocowych smaków. Wrażenie dopełnia niezwykła łagodność i jedyny w swoim rodzaju aromat. jest jedną z najlepszych kaw wschodnioafrykańskich. położenie plantacji (na wysokościach między 1650 a 1950 m n.p.m.) sprawiają, że kawa z tego regionu to prawdziwy klejnot wśród afrykańskich gatunków. Obróbka ziaren przy użyciu wody sprawia, że kawa kipi wręcz od egzotycznych aromatów owocowych. Łyk kawy Burundi Fully washed AA to szalona podróż przez krainę pełną kwiatów, jagód, rodzynek, karmelu, czarnych porzeczek, śliwek, cynamonu i cytryn...
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.
Wyrażenie "Specialty Coffee" miało swoje początki w 1974 roku w Tea & Coffee Trade Journal. Jest najlepsze jakościowo ziarno, produkowane w specjalnym mikroklimacie, bez defektów. Kawy specialty posiadają minimum 80 punktów w stu punktowej skali, które przyznają wykwalifikowani Q graderzy.
Charakterystyka:
Wysokość upraw - 1650 - 1950 m. n.p.m.
Moc - średnia
Kwasowość - średnia
Kraj / region - Burundi
Profil palenia - ciemny
Obróbka ziarna - na mokro
Polecany sposób parzenia - ekspres ciśnieniowy i przelewowy, french press, chemex.
100 % ARABIKA SPECIALTY COFFEE z Palarni kawy Macedonia. Świeżo palona kawa w małych ilościach w sposób tradycyjny chłodzona powietrzem.