Herbaty Czarne Czyste

Czarna herbata otrzymywana jest w wyniku czterech procesów - więdnięcia, skręcania, fermentacji i suszenia.
Legenda głosi, iż czarna herbata powstała przypadkowo, w wyniku zmoknięcia (powodującego fermentację) ładunku zielonej herbaty, przewożonej kliprem do Anglii.
Czarną herbatę zwyczajowo dzieli się na następujące kategorie:

  • Pekoe,
  • Orange...

Czarna herbata otrzymywana jest w wyniku czterech procesów - więdnięcia, skręcania, fermentacji i suszenia.
Legenda głosi, iż czarna herbata powstała przypadkowo, w wyniku zmoknięcia (powodującego fermentację) ładunku zielonej herbaty, przewożonej kliprem do Anglii.
Czarną herbatę zwyczajowo dzieli się na następujące kategorie:

  • Pekoe,
  • Orange Pekoe,
  • Flowery Orange Pekoe

- różne rodzaje małych liści z górnej części krzewu; według miłośników herbaty to one umożliwiają zaparzenie najlepszego napoju.

Broken Pekoe, Broken Orange Pekoe – jak wyżej; liście mechanicznie łamane podczas produkcji.

Souchong – duże liście herbaciane, zbierane z reguły z dolnej części krzewu.

Pył herbaciany – najgorszy rodzaj „surowca”. Używany do produkcji herbaty ekspresowej

Więcej

Herbaty Czarne Czyste Jest 3 produktów.

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
Designed by New Media Design